Dalolt versek estje

Írta: Fábián József


Közzétéve 8 hónapja



Ha vers, ha zene

Megzenésített kortárs versek várják az érdeklődőket a Nem Adom Fel Kávézó és A Hetedik Folyóirat közös rendezvényén, mely egy sorozat részeként, első alkalommal a Nem Adom Fel Kávézó – Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója és éttermében kerül megrendezésre (nemadomfelkavezo.hu) 2023. szeptember 14-én, 18 órától.

Előzetesen annyit érdemes tudni, hogy ez az est a Székely Műhely Társulás és Jenei
Szilveszter közös estje.

Némi információ az előadókról.

A Székely Műhely zenekar idén 22 éves, de tagjai, barátok, már jóval korábban is zenéltek együtt különböző formációkban. Alapvető céljuk az "értékmentés", klasszikus és kortárs magyar versek megzenésítése. Az évek során 5 lemezük jelent meg, szerepeltek sok szakrális és világi helyen, 2006-ban Torontoban jártak, az ottani Magyar Ház meghívására.
Könyvfesztiválokon, nagyszínpadokon, de kis klubokban, templomokban éppúgy játszottak a több mint 20 év alatt. Újabban sok saját szövegű dal is szerepel műsoraikban, de az alapvettő cél nem változott. A tagok: Tordai Villő Iringó, Dara Vilmos, Huszárszky Mihály, és Tábi Tamás.  Midannyian  működnek más zenekarokban, kórusokban is.

Jenei Szilveszter az Illés-együttes utolsó formációjának tagja, a Kormorán együttes legszebb tizenöt évének aktív szerzőtársa, gitárosa volt. Több mint 400 dalban jegyzik, és 160 albumban hagyott nyomot szerzőként, hangszeres közreműködőként, énekesként. Az Eurovízió történetében a legsikeresebb magyar dalszerző (1994 - Friderika - "Kinek mondjam el vétkeimet?" - IV. helyezés). Kilenc Aranylemez, három Platina album, két EmErTon-díj, számtalan énekes pályájának elindítója. Jelenleg a Kormorán örökségét pátyolgató Kormorán Memory Band oszlopos tagja, háromszor voltak az Óceán túlsó partján, az USÁ-ban és Kanadában. Szólistaként az akusztikus gitár a "szerzőtársa" többnyire napjaink költőinek verseit szereti megzenésíteni. 2018-ban készült el az "Ének a Jóistenhez - Ladányi Mihály versben és dalban" albuma, ezzel járja a  fesztiválokat, rendezvényeket országszerte.
.
A rendezvény díjmentesen látogatható.

szerkesztette:
Tóth Gabriella (Toga)