Haiku-füzér

Írta: Cserni András


Közzétéve 3 hónapja

Megtekintések száma: 205



Haiku-füzér

Nem kell, hogy hősként
tekintsél rám, elég, ha
nem vélsz ördögnek.
***
Ameddig hagyod,
újra és újra becsap.
Add fel a reményt!
***
Én próbálkoztam.
Sok kudarc ért…mit tegyek?
Próbálkozz tovább!
***
Ki kertjébe nem
ültet semmit elvész majd
a rideg ködben.
***
Magból virág lesz,
esélyből lehetőség,
mégsincs változás…
***
Ki közelre néz,
tán nem veszi észre a
fától az erdőt.
***
Távolt fürkészni
fárasztó s nem is látszik
a ködtől a cél.
***
A földben fekvő
gyémántot se láthatod…
Mégis kiásom.
***
Sors, karma, remény,
kegyetlen szörnyeteg mind.
Mégse adom fel!

***
Nem kell, hogy teljes
életet éljek, hogyha
emlékem örök…