Írta: Kelebi Kiss István
Közzétéve 1 éve
Megtekintések száma: 273
Haikulánc
Tavasz
Szirmok csöppennek
a kertre. Tanyánk tarka
kötényben pózol.
Nyár
Madárfütty-állvány.
Lombkőművesek, eget
vakolnak kékre.
Ősz
Az udvart őrző
akác vállán, elhagyott
fészkek rendjele.
Tél
Apám barkácsol.
Fehér forgácsok. Anyám
söpri. Hófúvás.
Árvaság
Padlásajtónál
két falnak-döntött árnyék
között, létrafok.
Zápor
Szirmok fonákján
méh lapul. Tágulnak a
tócsák szemei.
Tó
Hasán fekszik, így
jól látszik a hátára
tetovált csónak.
Hajnal
Jegenye-ecset.
Fűszálon csorgó harmat
hangyaszomjat olt.
Dél
Szekér alá bújt,
árnyékból kivillanó
piros pulinyelv.
Éjszaka
Felhőtlen égbolt.
Pezsgőtabletta-Hold és
csillagbuborék.
Magány
Olyan szép virág,
hogy a méhek is csupán
bámulni merik.
Elmúlás
Belesimulsz a
tájba. Ki láthatja egy
pille lábnyomát?