Második generációs ars poetica

Írta: Fábián József


Közzétéve 1 éve

Megtekintések száma: 426



Monica Sok: Második generációs ars poetica

Anyám azt akarta, ne szopjam tovább az ujjamat. Nem hagytam abba.
Esténként thai vörös chili paprika hegyét vagdosta le és dörzsölte ujjaimra.
A csuklómra csorgott a leve. A kis sárga magok égettek.
Soha sem esett meg velem, hogy abbahagyjam, amit csinálni akartam.
Hozzászoktam szám izzásához, és tovább szoptam az ujjam
levegő után kapkodva a chilitől. Szívtam, aztán kidugtam a nyelvem a levegőre.

2022. június 6.

Second generation ars poetica

My mother wanted me to stop sucking my thumb. I did not stop
on the nights she sliced the tips of red Thai chilies and rubbed them
on my hands. Juice stung my knuckles. Small yellow seeds burned.
It never occurred to me to stop doing what I wanted to do.
I adjusted to the temperature of my mouth. I sucked and panted
from the heat of the pepper. I sucked and stuck out my tongue for air.

Poetry: 2022. június