„Brian” Gyuszi a Nagy Poetry Circusban

Írta: Fábián József


Közzétéve 1 éve

Megtekintések száma: 175



"A Ködköltő" ciklus - Juhász Gyula emlékversek

„Brian” Gyuszi a Nagy Poetry Circusban

J.Gy. Emlékére


„Az antológia? Hisz az is az én
fejemből pattant ki váradi korzón!...”
– tűnődsz utólag áttörési akción.

(a te vállaidon indult neki a
kiválogatott szupergrupp matinén
berobbanva a Poetry-porondra)

Ady-”Lennon” meg a Babits-”Jagger”?
– a „gründoló” „Brian Jones” Te voltál,
levelezve-szervezkedve háttérben!
(bár a diadalból már kimaradtál)

Egyre hátrébb szorultál a színpadon
(de új és új hangszereken szólóztál
bús improvizációkat magadnak,
„kísérőzenésszé” így sem váltál!)...

„Brummog a bőgő” az Utolsó Lagzin...


2020 január