Ars Poetica

Írta: Ferenczfi-Faragó Eszter


Közzétéve 8 hónapja

Megtekintések száma: 152



Ars Poetica
 
Elréved a tájban a messzeség
amint nagy fátylán igazít az ősz
ökörnyálat vonszol magán az ősz
míg közelebb törtet a messzeség
 
csillagoktól remeg az éjszaka
sárgás fényeit szétveti a hold,
mint a régvolt holtak fölött a hold
moccanatlan bámul az éjszaka
 
egy kislány, egy ifjú nő, gyönyörű
buja vágyból megformált létezés
sugárzó szavakból új létezés
vénülő élet, mégis gyönyörű
 
kép a tükörben - talán én vagyok,
vagy ki tudja, kit hoz elém a múlt,
csöndes a jelen, de harsány a múlt,
a kép a tükörben nem én vagyok