Száz Haiku 1-10.

Írta: Czirok Ferenc


Közzétéve 8 hónapja

Megtekintések száma: 146



Száz Haiku 1-10.
 
I.
Harmatcsepp mélyén
egész mindenség ragyog.
Áldott pillanat!
 
II.
Álmod velem van,
együtt álmodunk szívem,
túl a felhőkön.
 
III.
A valóság ott
van álarcod mögött, hát
mutasd meg végre!
 
IV.
Bronzvörös hajad
levágott tincse, már rég
emlékfürt, anyám.
 
V.
Még sorban állnak
 végtelen láncban a rég
elgondolt szavak.
 
VI.
Léleknyi csendben,
megújuló szerepben,
játszunk szorgosan.
 
VII.
Hullócsillagát
küldi az ég, ránk borul
az éj ködmöne.
 
VIII.
Arcomra hó hullt,
amikor megszülettél.
Nem vagy egyedül.
 
IX.
Mikor a múltban
 járok, soha el nem
tévedek veled.
 
X.
Pusztába kiált
 a vakvarjúcska: itt van
már a Kánaán!