Haikuk

Írta: Vermes György


Közzétéve 2 éve

Megtekintések száma: 279



Haikuk

Idő-tér-tömeg összefüggése
Ha jó az idő,
A tömeg kiözönlik
A napos térre

Újság hasamba,
Hideglelés pokolba!
Mondta nagyanyám.

Szerencseisten!
De ritkán tévedsz elénk
A nagy zsákoddal!

Ha a kéjmadár
Átsuhan a városon,
Tudd, éjfélre jár!

A
z Úr nem árul
Gyümölcsöket, Ő csakis
Magvakat ültet!

A szülőföld egy
Eltéphetetlen kapocs.-
Mindig visszahúz!

Minden rendbe jön,
csak békülj meg magaddal -
Erre visz az út!

A legfontosabb:
Bármi történjék, ne válj
Örömgyilkossá!

Kerüld, ha tudod
A bizonytalanságot!
Az a legrosszabb.

Az Élet olyan,
Mint egy nagy Bungee Jumping -
Csak kötél nélkül!

Lásd, a szavak az
Igazság leghűtlenebb
Közvetítői

Azt látnod kell, ha
Te elveted a viszályt,
Az ki fog kelni!

Hangolj örömre,
Ünnepeld meg azt, hogy élsz!
Adj ezért hálát!

Szó. Az Igazság
Kevésbé megbízható
Közvetítője.

Nincs két egyforma
Falevél! Ezért örök -
A változatosság!

A haiku írás
Az Orüszthenész ágya -
Ha rövid, nyújtod!

Mindenkihez légy
Türelmes, de leginkább
Saját magadhoz!

A szesz nem válasz,
Segít elfelejteni
A kérdésedet!

Az Élet röpke
Játszma, egy előadás,-
Ismétlés nélkül!