Írta: Vermes György
Közzétéve 1 éve
Megtekintések száma: 234
Haikuk
Idő-tér-tömeg összefüggése
Ha jó az idő,
A tömeg kiözönlik
A napos térre
Újság hasamba,
Hideglelés pokolba!
Mondta nagyanyám.
Szerencseisten!
De ritkán tévedsz elénk
A nagy zsákoddal!
Ha a kéjmadár
Átsuhan a városon,
Tudd, éjfélre jár!
Az Úr nem árul
Gyümölcsöket, Ő csakis
Magvakat ültet!
A szülőföld egy
Eltéphetetlen kapocs.-
Mindig visszahúz!
Minden rendbe jön,
csak békülj meg magaddal -
Erre visz az út!
A legfontosabb:
Bármi történjék, ne válj
Örömgyilkossá!
Kerüld, ha tudod
A bizonytalanságot!
Az a legrosszabb.
Az Élet olyan,
Mint egy nagy Bungee Jumping -
Csak kötél nélkül!
Lásd, a szavak az
Igazság leghűtlenebb
Közvetítői
Azt látnod kell, ha
Te elveted a viszályt,
Az ki fog kelni!
Hangolj örömre,
Ünnepeld meg azt, hogy élsz!
Adj ezért hálát!
Szó. Az Igazság
Kevésbé megbízható
Közvetítője.
Nincs két egyforma
Falevél! Ezért örök -
A változatosság!
A haiku írás
Az Orüszthenész ágya -
Ha rövid, nyújtod!
Mindenkihez légy
Türelmes, de leginkább
Saját magadhoz!
A szesz nem válasz,
Segít elfelejteni
A kérdésedet!
Az Élet röpke
Játszma, egy előadás,-
Ismétlés nélkül!